Starten 

I starten av 2016 våknet jeg økonomisk.

Hadde et billån fra 2013 med ca 65 000 igjen det ble mitt første mål. Økte kraftig nedbetalingene med mål om å være ferdig før jul. Måten jeg fikk råd til økningen var bare å være litt mer bevist på utgifter. Overforbruket fortsatte stadig og kredittkortet ble flittig brukt mot slutten av måneden. Jeg klarte målet mitt men hadde stadig mange dårlige vaner.

2017 startet med en liten kredittsmell fra julen og et impulskjøp som tatt ut fra luksusfellen. Impulskjøpet var en pc til 10 000 som jeg ikke hadde penger til og ikke nok kreditt på mitt vanlige mastercard. Det var da jeg fant ut hvor lett det var å få et nytt kredittkort. Kjente angsten trenge seg på når jeg sto med 27 000 i kreditt. Heldigvis er jeg styrt av logikk mer en følelser. satte meg da som mål at nå er tiden moden for å lese seg opp på økonomi å snu livet!

Utgiftene ble redusert og alle kjøp ble vurdert to, tre og ti ganger. etter to måneder var jeg i null på første kortet. Mars var første måned jeg ikke brukte mastercardet på slutten av måneden på veldig lenge, det var også måneden jeg betalte ned mastercard nr 2.

Etter å hørt dine pengers podcast og lest flere blogger om finans ble april måneden for å sette ny kurs. Stor takk til Finansnerden! Bloggen endret mitt syn på penger. Han inspirerer til min egen jakt på økonomisk frihet. Jeg er en av dem som ikke tror på de store endringer, gir man opp for mye holder man ikke ut i lengden. April er måneden jeg starter med sparing i indexfond. Starter med i sette inn 4000 i april og månedlige innskudd på 2000. totalt 20 000 i 2017. Øker innbetaling på huslånet med 1500kr i måneden. Med den økningen reduserer jeg lånelengden med 4 år.

Dette er min historie om å snu livet og starte å bygge formue :)

#økonomi #2017 #lån #mastercard #huslån #billån #kreditt #sparing #fond #indexfond #mål #formue #byggeformue

  

 

 

 

Én kommentar

Aksjebloggeren

09.05.2017 kl.09:39

Spennende! Ser fram til å følge deg videre!

Skriv en ny kommentar

hits